BacteriaInPetriDish-850x223x72-me.jpg

Ennaltaehkäise mikrobit ja muut epäpuhtaudet dieselissä

Paras tapa pitää diesel puhtaana, on ennaltaehkäisy.

Säiliö

Ensimmäiseksi tulisi kiinnittää huomio itse säiliöön.

Vesi toimii elämän lähtökohtana. Säiliöstä tulisi tarkastaa kaikki liitokset ja läpiviennit. Usein läpivientien haurastuneet kumitiivisteet tai löystyneet kiinnitykset päästävät kosteutta säiliöön. Myös ilmaputki saataa päästää kosteutta säiliöön. 

Kausisäilytyksessä säiliö tulisi olla mahdollisimman täynnä, jotta kondensoituneen veden määrä saataisiin pidettyä mahdollisimman vähäisenä.

APS-600-FC_3-me.jpg

Suodatus

Jälkiasennettu sivusuodatus -järjestelmä pitää dieselin puhtaana.

Tehokas keino pitää diesel ja säiliö puhtaana on sivusuodatusjärjestelmän asentaminen säiliön yhteyteen. Sivusuodatusjärjestelmiä on saatavana kaikkiin säiliökokoihin. Sivusuodatusjärjestelmä kierrättää ja puhdistaa polttoainetta säännöllisesti. Järjestelmällä saadaan poistettua vesi ja epäpuhtaudet aina 2 mikroniin saakka. Esim. nykyisille Common Rail moottoreille tämä on erittäin tärkeää niiden täydellisen toimivuuden takaamiseksi sekä suutinrikkojen välttämiseksi.

IMG_20190413_112239(2)-me.jpg

Kiertohuuhtelu

Tehokas keino pitää säiliö puhtaana.

Ammattilaisella teetetty kiertohuuhtelu 1 - 3 vuoden välein on tehokas keino pitää säiliö puhtaana. Lisäksi säiliössä oleva polttoaine tulee puhdistetuksi. Kiertohuuhtelussa polttoaine myös lisäaineistetaan mikrobeja vastaan. Lisäaineistus antaa myös korroosiosuojaa. Ammattilaisen suorittamasta työstä saa raportin, joka kertoo sekä polttoaineen, että säiliön tilasta. Raportti sisältää myös parannusehdotuksia ja säiliön ongelmakohtien kartoituksen.

grotamar%2082-me.jpg

Lisäaineistus

Suojaava lisäaine säilyttää dieselin puhtaana.

Oikealla lisäaineistuksella saadaan diesel ja polttoöljy sekä säiliö pysymään mikrobivapaana. Grotamar 82 antaa tehokkaimman suojan dieselin ja polttoöljyn säilyvyyteen. Se estää mikrobeja elämästä ja lisääntymästä sekä antaa samalla tehokkaan korroosiosuojan.

fuel2-me.png

Tankkaa puhtaasti

Tankkaa jakeluasemalta, jonka diesel on testattu epäpuhtauksien ja mikrobien varalta.

Vuodesta 2020 lähtien on mahdollista tankata tutkittua dieseliä jakeluasemilta. Puhtaat jakeluasemat löytyvät osoitteesta: www.tankkaapuhtaasti.fi.

Näiden jakeluasemien polttoaine tutkitaan mikrobien, veden ja likahiukkasten osalta ja puhtain näyttein läpäisseet asemat lisätään listaukseen. Alkuvaiheessa lisätään listaan ensisijaisesti venesatamien jakeluasemia ja myöhäisemmässä vaiheessa myös muita, maantieliikenteen asemia.

Jos olet jakeluaseman vastaava ja haluat tutkituttaa dieselin sekä lisätä asemasi listaan, ota yhteyttä.

Ota yhteyttä!

Neuvonta, opastus ja tilaukset:

Ark. 7.00 - 22.00

Vkl ja pyhät 9.00 - 17.00

045 330 1200

info@merina.fi

© 2020 Merina Ay. Kaikki oikeudet pidätetään.